Търсене
Close this search box.

THE GERMAN PHYSICAL SOCIETY (DPG) SPRING MEETING 2025

Пролетните срещи на Немското физическо дружество (DPG) за 2025 г. ще се проведат като присъствени конференции в периода от 10 март до 4 април 2025 г. в Бон, Кьолн, Регенсбург и Гьотинген. Тези четири пролетни срещи, обхващат всички аспекти на съвременната физика. 

Програмата за комуникация на Немското физическо дружество (DPG) от много години предлага финансова подкрепа за млади физици, работещи в Германия, които желаят да участват в пролетните срещи на DPG.

Благодарение на фондацията „Вилхелм и Елзе Хераус“ DPG вече има възможност да добави международен компонент към тази програма и да предложи 50 стипендии за млади физици от някои държави в Централна и Източна Европа, които искат да участват в пролетна среща на DPG през 2025 г.

Стипендиите покриват таксата за участие, до 520 € за пътуване и настаняване, както и дневна сума от 30 €. Кандидатите за стипендия трябва да са на етап завършване на своята докторска степен или да са я придобили преди не повече от шест години, да бъдат членове на физическото дружество в своята страна и да са готови да представят своето изследване (обикновено чрез постер) на пролетната среща.

Крайният срок за кандидатстване за стипендия по международния компонент на програмата за комуникация е 1 ноември 2024 г.

За подробности и процедура по кандидатстване, може да намерите ТУК.