Търсене
Close this search box.

СЪЮЗЪТ НА МЕТРОЛОЗИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПОДГОТВЯ ПРОВЕЖДАНЕТО НА ЕЖЕГОДНИЯ КОНКУРС „НАЙ-ДОБРА ДИПЛОМНА РАБОТА В ОБЛАСТТА НА МЕТРОЛОГИЯТА“

Съюзът на Метролозите в България подготвя провеждането на ежегодния конкурс „Най-добра дипломна работа в областта на метрологията“ (по-нататък “наградата”) се присъжда ежегодно. 

Правилникът за конкурса е обявен на сайта на Съюза на Метролозите в България.

Цели на наградата:

Наградата е отличие на Съюза на метролозите в България (СМБ), което се дава на студенти – бакалаври и магистри от всички университети в страната за най-добра дипломна работа в областта на метрологията (на метрологична тематика) и постигнати в нея резултати с научен и/или практически принос. Наградата има за цел:

  • да стимулира българските студенти с метрологична специализация от всички университети за техните постижения при обучението и разработването на дипломна работа по теоретични и/или практически въпроси в областта на метрологията и метрологичното осигуряване;
  • да стимулира и повишава значението на обучението и квалификацията в областта на метрологията и метрологичното осигуряване.

Пълният текст на Правилника за получаване на наградата „Най-добра дипломна работа в областта на метрологията“ може да бъде изтеглен от ТУК.

Предложенията може да обхващат защитени през 2024 г. дипломни работи (пролетна, лятна и есенна сесии) както за бакалаври, така и за магистри.

Срокът за подаване на предложенията е до края на м. октомври 2024 г.

Моля, изпращайте попълнените предложения на e-mail: office@smb-bg.org, и копие на: gm@tu-sofia.bg.

За всякакви възникнали въпроси и предложения оставаме на ваше разположение на тел. 02 9893946 – Съюз на Метролозите в България.