Търсене
Close this search box.

УСПЕШНО ПРЕМИНА ПЪРВОТО УЧИЛИЩЕ ПО ЯДРЕНО РЕГУЛИРАНЕ, ОРГАНИЗИРАНО ОТ АГЕНЦИЯТА ПО ЯДРЕНО РЕГУЛИРАНЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

В периода 25-28 септември 2024 г. се проведе първото училище по ядрено регулиране, организирано от Агенцията по ядрено регулиране на Република България в курорта Боровец, което обхвана студентите от СУ „Св. Климент Охридски“, Пловдивски университет „Паийсии Хилендарски“, Технически университет-София и Военна академия „Г. С. Раковски“.

В училището взеха участие студенти от три факултета на „СУ Св. Климент Охридски“, Физически факултет, Стопански факултет и Факултет по Химия и Фармация. В рамките на обучението на студентите бяха прочетени лекции от изтъкнати специалисти с международен опит по национален регулаторен режим, международен регулаторен опит, както и регулаторни практики на операторите в Република България. В рамките на училището студентите бяха разделени на групи, които получиха задачи за решаване на регулаторни казуси. Всички групи се представиха отлично и участниците получиха заслужени сертификати. Поздравления!