Търсене
Close this search box.

НА 30.09 ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ СЕМИНАР НА ТЕМА „SPECIALTY FIBER PROCESSING TECHNOLOGIES FOR FIBER LASER AND PHOTONIC DEVICES“

На 30.09. от 14:00 часа в зала А209 на Физическия факултет, каним всички интересуващи се на семинар „SPECIALTY FIBER PROCESSING TECHNOLOGIES FOR FIBER LASERS AND PHOTONIC DEVICES”.

Семинарът се отнася за водещи в света технологии и апаратура използвани при оптични влакнести устройства или оптични комуникационни мрежи. Разработването им стартира от BELL labs, като крайния завършен вариант се обособява в компанията Vytran. 

Малко повече за лектора…

Д-р Байши Уанг, настоящият бизнес мениджър на Thorlabs Vytran Division в Ню Джърси, САЩ. Той е бил главен научен сътрудник, директор по технологиите във Vytran. Преди да се присъедини към Vytran, той е бил член на техническия отдел за специални влакна в Lucent Technologies/OFS. Получава докторска степен по инженерни науки от университета „Стоуни Брук“ в Ню Йорк. Работи над 25 години в областта на специалните влакна и фотониката, като работата му е фокусирана върху специалните влакна, влакнестите лазери и усилватели, технологиите за обработка на синтезирано стъкло, влакнестите компоненти и приложения. Често изнася лекции на технически конференции. В продължение на 10 години е бил лектор на кратки курсове на конференцията SPIE Photonics West. Той е старши член на SPIE и член на OSA.