Търсене
Close this search box.

ФИЗИЧЕСКИЯТ ФАКУЛТЕТ НА СУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ОРГАНИЗИРА БЕЗПЛАТНИ ЗАНИМАНИЯ ПО ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ФИЗИКА

През учебната 2024-2025 г. Физическият факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ организира безплатни занимания по експериментална физика. Занятията насочени към горните класове – 8 – 12 клас. Те ще се провеждат веднъж седмично по 90 мин. Мястото е Физически факултет на СУ, бул. Джеймс Баучър 5.

С какво ще се занимавате?

Ще наблюдавате и участвате в демонстрации на основни експерименти, бележещи пътя на човешкото познание и развитието на физиката като наука.

Ще правите основните експерименти, предвидени в учебния план, както и много извън него, обхващащи различни области – електричество и магнетизъм, оптика, термодинамика, механика и други с наличната апаратура в Експерименталната лаборатория по физика за работа с учители и ученици под ръководството на преподаватели от Физическия факултет.

Ще усъвършенствате своите умения, като сами изработвате необходимите уреди и правите експерименти, използвайки достъпни материали.

Ще се научите да работите с някои от основните уреди, използвани във физиката.

Какво се изисква от вас?

Любопитство и желание да навлезете в тайните на науката.

Внимание

Ще се организират две групи – една четвъртък сутрин от 10 ч. и една четвъртък след обяд от 16 ч. с максимален брой участници всяка по 15 ученика. Колкото по-рано се обадите, толкова шансът да има места е по-голям. Първите занятия ще се проведат на 03.10.2024 г. Моля на посочения по-долу електронен адрес желаещите ученици да изпратят името си, училището и класа, в който ще учат, както и дали ще идват сутрин или след обяд.

 

За повече информация и записвания