Търсене
Close this search box.

УВОДНИ КУРСОВЕ ПО ФИЗИКА И МАТЕМАТИКА ЗА СТУДЕНТИ ОТ 1 КУРС

Уважаеми първокурсници,

Добре дошли във Физическия факултет на Софийския университет!

На 02.09.2024 г. ще започнат два факултативни курса: по физика и по математика. Курсовете са предназначени за тези от вас, които не са изучавали физика и математика във втория гимназиален етап (11 и 12 клас). Тяхната цел е да ви помогнат да усвоявате по-лесно материала от първия семестър.

Курсовете „Основи на механиката и топлинните явления“ (3 учебни часа дневно) и „Основи на университетската математика“ (3 учебни часа дневно) ще се провеждат от 09:15 ч. в зала А205 на Физическия факултет от 02.09 до 30.09.2024 г. Занятията ще са от 9:00 ч. и ще са 6 учебни часа на ден, с обедна почивка.

Курсовете не се заплащат и тяхното посещение не е задължително, но е препоръчително, особено за студентите от специалностите: Физика, Инженерна физика, Медицинска физика, Астрономия, Метеорология и Геофизика, Фотоника и лазерна физика, Ядрена техника и ядрена енергетика, Квантова и космическа теоретична физика.

Тези от вас, които искат да посещават тези курсове, моля да се запишат, като изпратят писмо на адрес vd_bsc@phys.uni-sofia.bg  до 28.08.2024 г.

Списък на записалите се до момента може да изтеглите от тук.

Студентите, които са класирани за общежитие за учебната 2024/2025 г. може да бъдат настанени от 1.09.2024 г. Изискването е те да са записани за факултативните курсове. Тук може да намерите заповедта на Ректора на СУ за предварителното настаняване (чл.14)

Следете сайта на Факултета за актуална информация.

А. Пашов, зам. декан бакалаври