Търсене
Close this search box.

ПЪРВО ИЗДАНИЕ НА CONFERENCE ON ADVANCED TOPICS IN PHOTONICS СЕ ПРОВЕЖДА ВЪВ ФИЗИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА СУ ОТ 15 ДО 17 ЮЛИ

От 15-ти до 17-ти юли във Физически факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се провежда първото издание на конференцията Conference on Advanced Topics in Photonics, посветена на съвременните проблеми и постижения във фотониката. Учени от България, Германия, Италия и Австралия имат възможността да представят своите резултати и да дискутират постиженията на науката в най-съвременните направления на лазерната физика и фотониката (нелинейната оптика, спектроскопията, квантовата оптика, метаматериалите и обработката на материали, сингулярната оптика и много други).

За участие в конференцията са регистрирани над 55 специалисти. Конференцията, естествено, е ориентирана и към младите учени и студентите. Изтъкнати учени от чужбина и България ще представят пленарни и ключови доклади с подробни уводи, които да направят достъпни резултатите в научните им области. На специална постерна сесия младите колеги ще имат възможността да представят пред другите участници в конференцията своите постижения и тези на своите лаборатории и институти.

Конференцията се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Научни изследвания“ към Министерството на образованието и науката. Организаторите са благодарни за подкрепата и любезното домакинство на Физическия факултет и на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.