Търсене
Close this search box.

КОНКУРС ЗА СТУДЕНТИ И ДОКТОРАНТИ ЗА УЧАСТИЕ В СМЕСЕНА ИНТЕНЗИВНА ПРОГРАМА ПО ПРОГРАМА ЕРАЗЪМ+ НА ТЕМА “EUROPEAN UNIVERSITIES’ DIPLOMACY”

Силезийския университет в Катовице, Полша организира Смесена интензивна програма по програмата Еразъм+ на тема „European Universities’ Diplomacy“. Периодът на програмата ще бъде от 21 до 25 октомври 2024г. в гр. Катовице, Полша. Университетите, които са се включили в тази програма са:

  • Saarland University,
  • University of Alicante,
  • Estonian Academy of Arts,
  • University of Silesia in Katowice,
  • Sofia University St. Kliment Ohridski,
  • University of Trieste,
  • Vytautas Magnus University,
  • University of Primorska,
  • Universidade Católica Portuguesa,
  • Jean Monnet University.
Период на мобилността (виртуална и физическа)
Дата/Период Дейност
Преди/след събитието в Катовице –Точната информация
ще бъде изпратена от ръководителите на курса след приключване
на процеса на подбор.
Виртуален компонент – онлайн лекции и/или
индивидуални задачи и/или работа по групи.
20.10.2024 г.
Ден за път (от София до Катовице, Полша)
21.10.2024 г. – 25.10.2024 г.
Физическа мобилност в Катовице, Полша –
обучение по темата на курса, за който сте одобрен/а.
26.10.2024 г.
Ден за път (от Катовице, Полша до София)

Участието в двата компонента на мобилността (онлайн и присъствен) е задължително.

Всеки студент/докторант може да  участва в един курс, който ще продължи през цялата седмица, но по време на процеса на кандидатстване можете да кандидатствате за 3 курса, които бихте искали да посетите по ред на желание. 

За всеки курс има онлайн компонент и присъствен компонент. Присъственото обучение ще се проведе по време на седмицата на T4EU от 21-ти до 25-ти октомври, докато онлайн компонентът ще се проведе преди/след седмицата. Точната информация ще бъде изпратена от ръководителите на курса след приключване на процеса на подбор. 

Всеки курс завършва с финален компонент за оценка. След успешно завършване студентите получават сертификат за 3 ECTS от Силезийския университет в Катовице. 

Курсовете ще се провеждат основно сутрин. Следобед ще бъдат организирани спортни, културни и научни събития.

МОЖЕТЕ ДА КАНДИДАТСТВАТЕ АКО:

  1. Сте студент или докторант, записан/зачислен в Софийския университет за получаване на степен бакалавър, магистър или доктор, независимо от формата на обучение (редовна, задочна, дистанционна, самостоятелна). Студенти, които през академичната 2023-2024 година са 4-ти курс/последен семестър от обучението си, нямат право да кандидатстват.
  2. Имате студентски/докторантски  права и сте записан/зачислен за студент/докторант както към момента на кандидатстване, така и през целия период на мобилността
  3. Имате среден успех от обучението Ви до момента над Добър 4.00
  4. Владеете английски език минимум на ниво В2

ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ:

  1. Заявление за мобилност – по образец (Приложение 1) – попълва се електронно
  2. Документ за ниво на владеене на английски език – езиков сертификат или диплома за средно образование със засилено изучаване на чужд език или удостоверение, подписано от преподавател по английски език, че изучавате/владеете езика
  3. Уверение, че сте записан/a за летен семестър на 2023/2024 академична година, издадено след 11.07.2024 г.,  с изчислен среден успех от обучението до момента. 
    На одобрените кандидати ще бъде изисквано на предоставят ново уверение през октомври, че са записани за зимен семестър на 2024/2025 академична година.
  4. За докторанти: копие от Заповед за зачисляване и заповед за удължаване на докторантурата (ако има удължаване) и копие от протоколите от приемните изпити за докторантурата или от докторантските минимуми.

Всички документи трябва да бъдат изпратени в PDF формат.

ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ:

Документите трябва да бъдат изпратени на електронен адрес: erasmus@admin.uni-sofia.bg в срок до 31.07.2024 г., 17:00 ч.
Тема на имейла: BIP Katowice

В рамките на първия работен ден след получаване на заявлението ще Ви бъде изпратен потвърдителен имейл с входящия номер на Вашата кандидатура. На имейли без текст няма да бъде отговорено.

За повече информация може да посетите официалният сайт на Еразъм+